Iets anders op brood

Chocolade. Als vrouwelijke foodblogger kun je er niet omheen. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen, maar de meeste dames lijden toch wel aan een lichte (of misschien wel zwaardere … ) vorm van verslaving.

Zelf ben ik er ook zo een; je kunt mij er ’s nachts voor wakker maken! M&M’s, Milka, Toblerone, ik lust het allemaal. Maar er is veeeeel meer dan alleen dit. Als je je verdiept in het bereidings- en verwerkingsproces van chocolade, dan gaat er een wereld voor je open! Het is zo’n bijzonder product, met speciale eigenschappen. Het verhaal achter de choco is zó uitgebreid dat je er meerdere blogs mee zou kunnen vullen. Bijvoorbeeld met verhalen over chocolade-workshops die ik heb gevolgd, waarin technieken als tempereren (smelten en terugkoelen) en opspuiten aan bod zijn gekomen. En vergeet het bonbons maken niet, yummm!

Voor dit blog heb ik gekozen om de ‘broodbeleg’-kant van chocolade te belichten. Waar de een kiest voor een yoghurt-ontbijtje, of een hartig broodje, kiest de ander toch voor een belegde boterham. De chocoladepasta is dan wereldwijd bekend, maar pure ‘vaste’ chocolade op brood is toch wel een beetje Hollands! Vlokken of hagelslag. Je kunt het zo in de supermarkt kopen, maar als je iets verder zoekt, kom je bij de specialiteiten uit. Onder de naam ‘Hagelswag’ wordt hagelslag van fair trade chocolade verkocht. Pure kwaliteit, en dat proef je ook! Ik was meteen fan. De korreltjes zijn wat groter en robuuster en zo vol van smaak! Aan het plaatje is ook gedacht: de verpakking is een sierlijk glazen flesje, fraai verpakt. Dit zijn de kleine dingen die het leven van foodie mooi maken: oog voor detail en met liefde en aandacht gemaakt!
(No sponsoring)

Liefs,
Bianca

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s