Foodie in Hamburg

Een foodie die een citytripje Hamburg doet; dan denk je direct aan … een hamburger! En ja, uiteraard mocht een hamburgertje niet ontbreken. Maar er is natuurlijk meer! Een paar weken geleden vertrokken we in alle vroegte met de auto naar Noord-Duitsland, om zaterdagochtend iets na 9 uur te ‘landen’ bij de Rindermarkthalle. Een oude hal, waar vroeger runderen werden verhandeld. Tegenwoordig doet de hal dienst als markthal met verschillende eettentjes, bakkerijen, slager, maar ook een kapper en supermarkt. De sfeer is een beetje te vergelijken met de MingleMush foodhal in Den Haag; niet te massaal en gezellig. Wij hebben bij een van de bakkertjes een vers broodje gegeten en genoten van een witte chocomel.

Processed with VSCO with s1 preset

Daarna het centrum in gegaan, en na wat shoppen en rondslenteren kregen we al snel weer trek; hamburger-time! Bij Burgerlich eet je je burger in een leuke moderne, industriële omgeving. Er zijn lange tafels, hoog en laag, en wat vooral leuk is, is dat iedere zitplek een klein touchscreen heeft, dat je kunt laten ‘opstijgen’ vanuit je tafel. Dat is bestellen 2.0: we hebben onze bestelling ingevoerd, waarbij bij elk product een keurig fotootje werd getoond. Zo weet je precies wat je te wachten staat! Drankjes, bijgerechten, alles staat erin, zelfs hoe doorbakken je de hamburger wilt hebben. Even de magneetkaart, die we bij de ingang hadden gekregen, tegen het scherm houden, en klaar. Prima burgers overigens, niets op aan te merken. Goed broodje, lekker vlees, goed aangekleed. En ook de homemade shakes waren erg geslaagd! Met de magneetkaart afrekenen bij de kassa, en we waren weer ‘good to go’.

Voor het diner zijn we aangeschoven bij Tschebull, dat een beetje verborgen zit in een binnenpassage op de Mönckebergstraße. Daar worden traditionele Oostenrijkse gerechten geserveerd. Aangezien mijn Oma uit Wenen kwam, en ik vroeger ook nog regelmatig bij mijn tante in Oostenrijk heb gelogeerd (en heerlijk gegeten!), zat ik daar perfect op mijn plek! Ik heb de schnitzel besteld, en die was keurig en lekker zoals een schnitzel hoort te zijn. Maar die aardappelgarnituur … het was alsof ik weer aan tafel zat bij mijn tante: die smaak, precies zoals zij het maakte! Mooie herinneringen.

Het dessert was het klapstuk: echte Salzburger nockerl. Dit zoete eigerecht uit de oven kost vaak even wat bereidingstijd, dus dat wordt vaak netjes op de kaart aangegeven. Maar dan heb je ook wat! Met z’n tweeën kun je heerlijk smullen, en de porties zijn niet klein. Puur genieten, dit!

Processed with VSCO with s1 preset

Op zondag hadden we nog een ontbijtje te goed. We kozen voor een stekje iets buiten het centrum, in de wijk Schanzenviertel; Röstkaffee Elbgold. Dit leuke tentje is gevestigd in een oud fabriekspand, en heeft een ruime keuze uit koffie vanuit alle windstreken. Leuke stoere ambiance, en op zondagochtend behoorlijk populair! Gelukkig konden we een tafeltje bemachtigen en daar rustig genieten van onze hartige bagel. De cappuccino die mijn man had besteld, verraadde inderdaad waar barista-vakmanschap; ook aan de latte-art was gedacht! En omdat daarbij eigenlijk iets zoets niet mag ontbreken, hebben we ook nog een brownie en een stukje bananencake genomen.

Nadat we nog de historische ‘Speicherstadt’ hebben bezocht, zijn we in de loop van de middag voldaan weer richting huis gereden. Waarschijnlijk voel je ‘m al aankomen, mijn tip voor een citytrip: probeer veel van de stad te zien, maar verdiep je ook zeker in wat een stad te bieden heeft op het gebied van food en drinks!

Liefs, Bianca

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s