Lunch

Als je moet kiezen tussen gezellig uitgebreid lunchen of dineren, wat zou jij doen? Steeds vaker wordt voor lunchen gekozen! En waarom ook niet? In veel mediterraanse landen eet men in de middag een warme maaltijd en ’s avonds iets makkelijker. Eigenlijk kun je ’s middags ook prima alles eten wat je in de avond ook eet. OK, misschien zul je dan niet zo snel een 7-gangenlunch met wijnarrangement bestellen, maar in de avond ga je toch ook niet zo snel voor een Club Sandwich?

Lunchen is ‘hot’. Niet alleen de ‘werklunch’ doordeweeks, maar ook de ontspannen weekendlunch met familie of vrienden. Een tijdje geleden hebben we met vrienden met jonge kinderen bewust voor de lunch gekozen, en dat heeft echt voordelen! De kids hoeven nog niet naar bed, dus ze kunnen gewoon mee; geen oppas nodig, en ze hoeven ook niet halverwege de ‘eetdate’ naar bed te worden gebracht. Ideaal! Nog een voordeel: je hebt de avond nog voor jezelf. Dus lekker op de bank ploffen in huispak, even iets makkelijks happen, en je kunt nog op tijd naar bed ook, als je zou willen!

En wat gaan we dan eten, in de middag? Ikzelf ben een broodmens. Maak mij wakker voor een versgebakken, robuust brood met echte boter en heerlijke kaas van de kaasboer. Altijd in de roos, wat mij betreft! Toch is het ook wel leuk om eens verder te kijken; er is meer achter de lunch-horizon. Krijg je eters? Of vind je het gewoon leuk om voor jezelf iets meer exotisch op tafel te zetten? Denk bijvoorbeeld aan deze köfte-spiesjes:

Processed with VSCO with s1 preset

Of begin lekker luchtig, met wat Turks brood met hummus, en olijven erbij:

Processed with VSCO with s1 preset

Een lekkere originele dip die ik onlangs maakte, is deze dip van rode bieten. Het recept wil ik jullie niet onthouden:
Ingrediënten:
Rode bieten (voorgekookt)
2 Teentjes knoflook
Ca. 100 gram Griekse yoghurt
Ca. 50 gram blanke hazelnoten
2 Eetlepels zachte geitenkaas
Eventueel wat rucola of spinazie

Bereiding:
– Snijd de bieten in kleine blokjes
– Snijd de knoflook in kleine stukjes
– Pureer bieten, knoflook en een beetje yoghurt in een keukenmachine, of gebruik een staafmixer.
– Brokkel de geitenkaas over de puree en leg er wat hazelnoten op
– Voeg eventueel nog wat rucola toe

Processed with VSCO with s1 preset

Veel lunchplezier en laat het jullie smaken!

Liefs,

Bianca

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s