Lekker ontbijten

In mijn vorige gastblog schreef ik hier over lunchen. Maar dan heb ik eigenlijk de maaltijd overgeslagen die door sommigen wordt omschreven als de meest belangrijke maaltijd van de dag; het ontbijt! Of het nu daadwerkelijk de belangrijkste maaltijd is, laat ik in het midden. Ik wil ‘m nog wel eens vergeten, maar eigenlijk ben ik een echt ontbijtmens. Door mijn Oostenrijkse ‘roots’ weet ik wel wat er te halen valt, op het terrein van de ochtendmaaltijd! Als wij daar bij mijn tante logeerden, kwamen de lekkerste dingen op tafel, yummm! Sowieso is de Europese ontbijttraditie heel anders dan in Amerika. In de VS stellen ze zich al snel tevreden met een pancake, waffle of cereals. Maar in Europa pakken we flink uit met brood, kaas, worstjes, warme bonen. En eieren, in allerlei variaties.

Zelf ben ik verzot op brood. Liefst zo vers en robuust mogelijk. De geur van vers brood is voor mij echt onweerstaanbaar! Met een heerlijke plak kaas, en wat plakjes komkommer, zo lekker! Wat soms nog wel eens wil ontbreken als je in een hotel geniet van een ontbijtbuffet, is de zoetigheid. Daar hoef je in Oostenrijk niet zo bang voor te zijn, want daar is altijd wel plaats voor een cakeje. Voor mij altijd wel een pluspuntje; zoet eet ook in de ochtend erg lekker weg! Je kunt dan ook voor een smoothy of verse jus kiezen. Iets vloeibaars is voor velen de ontbijtkeuze, in de vorm van combinaties met yoghurt.

Ik heb speciaal voor dit onderwerp een verzameling van foto’s samengesteld, die ik op reis maakte van verschillende ontbijtjes. Onder andere Oslo, Porto en natuurlijk Wenen komen aan bod!

Liefs,
Bianca

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s