Kleurveranderingen in huis

Tussen de koop van onze woning en de daadwerkelijke sleuteloverdracht zat best een behoorlijke tijd. Ruim 9 maanden had ik de tijd om na te denken over kleuren en de indeling. Er zijn dan ook heel wat plattegronden en moodboards gemaakt in die tijd. Al scrollend door mijn feed laat ik jullie zien wat er in anderhalf jaar ook alweer veranderd is.


Moodboard boerderij @wonenop1

3D plattegrond gemaakt met Amikasa.

Destijds heb ik veel gebruik gemaakt van de app Amikasa, een hele eenvoudige en gebruiksvriendelijke app om 3D plattegronden te maken met meubels van nu. Daarnaast gebruikte ik PowerPoint om moodboards en interieurimpressies te maken. Deze laatste gebruik ik nog steeds bij mijn interieuradviezen. In een van mijn volgende blogs zal ik uitleggen hoe je PowerPoint hiervoor kunt gebruiken. Dat is namelijk echt verslavend!

Zoals je al ziet op mijn bovenstaande moodboard hou ik veel van groen. Voor mij stond voor de verhuizing al vast dat ik een aantal groene wanden wilde in huis, een cognackleurige stoel, een grijze elementenbank en ik wilde koper, jute en bamboe toevoegen. Wie mij al een tijdje volgen, weten ook dat dit is gelukt. MAAARRRRRR……….

Nog nooit eerder had ik binnen een jaar de muren weer geverfd! 

Maar dan ga je natuurlijk na 3 maanden verbouwen en klussen ook echt wonen in je nieuwe huis. Helemaal super natuurlijk! Toch kwam ik er vrij snel achter dat ik het te druk vond in huis. Tsja, ik liet het eerst maar even zo, maar het zaadje was natuurlijk al geplant. Nooit eerder had ik binnen een jaar de muren weer opnieuw geverfd. In oktober vorig jaar besloot ik dat het toch echt ging gebeuren. Een muurtje maar beloofde ik mijn man. De muur in de woonkamer waar de dubbele deuren zitten, zodat ik de deuren zwart kon maken.

De dubbele witte deuren met de groene muur.

Het resultaat na de verandering.

Eén muurtje had ik gezegd toch? Hihi, nou al vrij snel verfde ik ook de groene muur in de keuken wit. Al na de eerste banen werd ik heel blij van deze keuze, want wat stond dat gelijk een stuk rustiger. Op dat moment hadden we de rode vloer nog in de keuken, zelfs die was een stuk mooier nu de muren wit waren. Toch was ik al een aantal maanden aan het onderzoeken welke vloerverf ik het beste zou kunnen gebruiken om ook de vloer in de keuken aan te pakken. Over het verven van mijn keukenvloer schreef ik een paar maanden geleden al een blog, als je wilt kan je die hier nog even teruglezen. Natuurlijk laat ik hier nog wel even de foto’s zien van deze grote verandering.

De keuken in de oude situatie.
De keuken met witte wanden en een grijze vloer. Wat een metamorfose!

Een simpele kleurverandering kan zoveel effect hebben in je huis!

Deze blog gaat niet zozeer over alle veranderingen in ons nieuwe huis, maar wat ik vooral wil laten zien is hoeveel effect een kleurverandering kan hebben. Ik weet dat veel mensen niet snel durven te veranderen in huis, want stel je voor dat je de kleur niet mooi vindt. Ik zeg dan altijd, gewoon doen! Het kan zo ontzettend mooi staan en je ruimte totaal veranderen. En vind je het echt niet mooi of is de kleur toch net niet helemaal wat je bedoelt. Een muurtje is zo weer geverfd! Het kost je alleen een paar tientjes en een beetje tijd.

Ook op de bovenverdieping heb ik al een kleuraanpassing gedaan. Op de slaapkamer van mijn zoon heb ik namelijk een lambrisering van verf gecreëerd. Dit klusje kostte mij een ochtend en ook hier is het resultaat weer geweldig! Klusjes als dit doe ik altijd zonder overleg, maar gelukkig vond hij het veel mooier. Hij blij, ik blij!!

De tienerkamer met groene muur.
       Een zwarte lambrisering gemaakt! Lekker stoer!!

De volgende kleurverandering staat al gepland in mijn hoofd. Mijn handen jeuken namelijk om ook de hal wit te maken. Ik ben zo verstandig geweest om dat niet in de vakantie te doen, want af en toe heb je ook een beetje rust nodig. En momenteel zijn we ook nog druk met onze overkapping, wat ook heel leuk is. Maar in september mag ik weer los gaan!! Ben nu al benieuwd naar het resultaat en jullie reacties!

Fijne zomer nog!

Liefs, Shirley

5 gedachten over “Kleurveranderingen in huis

  1. Zo leuk om te lezen, hier precies het zelfde! Heb mijn muren ook groen , al vrij snel had ik het gevoel dat ik dit niet had moeten doen (woon hier 1 jaar 🙈)
    Wil ze heel graag weer wit… Jou blog heeft mij de doorslag gegeven, na de vakantie ga ik aam de slag . (Welke kleur wit heb jij gebruikt? 9010 of 9016?)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.