Van ‘nee-niet-dat-huis’ naar nooit-meer-weg.

In 2013 verhuisden Guido en ik van ons mini-huurhuisje naar een echte grote mensen nieuwbouwwoning. Het was een leuk huis, beetje jaren ’30 stijl en in een jonge buurt. Maar na een paar jaar gingen we toch verder kijken. We wilden graag iets vrijer wonen, met een grotere tuin en ik wilde heel graag een huis met meer karakter. Een oud huis dus!

Na een aantal bezichtigingen zakte de moed me een beetje in de schoenen. De meeste oude huizen was al zoveel aan verbouwd, en lang niet altijd naar onze smaak. Maar er werd wel de hoofdprijs voor gevraagd. Via via hoorde ik over een jaren ’30 huis dat te koop zou komen op de perfecte locatie. Een straat waar ik altijd al wilde wonen. Ik wist dat er één stukje was met minder mooie huizen en jawel hoor, het betreffende huis stond precies daar!

Ik dacht “Oh nee hè, niet die!!”

Maar ik wilde toch even gaan kijken. Bij nadere inspectie bleek: het huis op zich is mooi en heeft veel potentie, maar het ziet er nu niet uit. Donker, vies, slecht onderhouden… zowel van binnen als van buiten was het een bende.

Maar zoals gezegd… Het had wel potentie. En de locatie is zo fijn. Dus na een aantal moodboards, een bouwkundige keuring en een kleine prijsonderhandeling waren we eruit, dit wordt ons huis!!

We besloten om alles grondig aan te pakken, en namen drie maanden dubbele lasten voor lief om flink te kunnen verbouwen. Via de financieel adviseur vonden we een fijne aannemer die het prima vond om ons ook zelf mee te laten helpen.

En zo begonnen we, eerst maar eens alles eruit! We kregen gelukkig ook veel hulp van familie en vrienden want het was een flinke klus! De grootste veranderingen: alle plafonds en vloeren gingen eruit, er kwam vloerverwarming beneden, overal dubbel glas (ook het glas in lood) en de muur tussen de eetkamer en de keuken ging eruit. Ik zou er een avondvullend verhaal over kunnen schrijven, maar ik zal het bij een rijtje voor en na foto’s houden 😉

Elke verbouwing kent die onvermijdelijke ‘nu-ziet-het-er-nog-erger-uit-dan-eerst’ periode.

Al het houtwerk in huis was geel, dat was deels de verf en deels vuil. De vloeren op de 1e verdieping hebben we allemaal vervangen voor PVC.

Ook de badkamer kon wel een update gebruiken. Er stond een gigantisch hoekbad, de douche lekte water naar de keuken en ook hier voerde geel de boventoon.

Van de nieuwe hal word ik nog elke dag gelukkig! De tegels op de vloer bikten we eruit, de dichte trap maakten we open en werd voorzien van nieuwe treden en mooie spijlen. En ook hier heeft de witte verf een wereld van verschil gemaakt.

Ach ja, de keuken… Het was een pijpenlaatje en hij was ook maar half af. Er zat geen plafond in, geen betimmering op de afzuigkap en nou ja, het was een zootje. Ik ben ook zo blij dat we die muur open hebben gemaakt! Wat een ruimte en licht heeft dat opgeleverd.

Op deze foto’s ben ik echt heel erg trots! Ze werden gemaakt door Souraya van BintiHome voor een binnenkijker bij Stekmagazine. Het huis was nog niet af, maar de keuken al wel.

Het slopen van de retro haarden gaf mij heel erg veel voldoening. Maar echt, heel veel. En toen uiteindelijk de nieuwe schouw werd afgetimmerd kon ik mijn geluk niet op! De muren zijn opnieuw gestuukt en op de vloer ligt keramisch parket met vloerverwarming.

In de woonkamer, die niet zo heel groot is, zat nog een hoekkast. Die hebben we eruit gehaald en dat leverde dit fijne plekje op!

Het witten van al het houtwerk leverde optisch al veel ruimte op. Door de vloerverwarming hebben we geen radiatoren of buizen in de woonkamer en ook dat is winst voor de ruimte en inrichting.

Even was ik bang dat we toch een vreselijk mankement hadden en dat de buitenmuur vol schimmel zat. Goddank zat de schimmel alleen op het stokoude behang, dat jarenlang verstikt was achter een grote boekenkast.

Ook de buitenkant kreeg een aardige make-over. De daklijsten werden overwegend wit in plaats van donkergroen en we haalden de grote bomen uit de voortuin. Ook kwam er een mooi plekje voor mijn auto, jeej!!

De achtertuin was een hele grote wildernis. Inmiddels is de basis aangelegd, we hebben een terras en een gazon. Hopelijk kunnen we dit jaar verder met het inrichten van de tuin!

Nog één plaatje van een plek waar ik ook zó blij mee ben: de kachel in de woonkamer! Totaal niet handig met het oog op ruimte maar zo gezellig. De kachel die er stond was nog veel lomper en gewoon echt lelijk. Deze mooierd vond ik via marktplaats.

Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden! Voor mezelf is het heel belangrijk om af en toe de oude foto’s terug te kijken. Dan weet ik weer hoeveel we al hebben gedaan. De laatste grote klus is de zolder, die is echt nog in de oude staat. En na deze foto’s hebben jullie daar vast beeld bij 😉

De oplettende kijker heeft misschien wel gezien dat Connors kamer niet op de foto’s staat. Voor zijn kamer komt er nog een aparte blog, waarschijnlijk na de volgende make-over!

Bedankt voor het lezen, ik zou het leuk vinden als je een reactie achter laat 🤗

Liefs, Sarina

13 gedachten over “Van ‘nee-niet-dat-huis’ naar nooit-meer-weg.

  1. Lieve Saar en Guido,
    Dat jullie dit ooit hebben aangedurfd!! Ik heb er heel veel respect voor. Het is een prachtig huis geworden (ondanks dat het nog niet helemaal af is), een fijn huis om in te wonen!
    Daarnaast ben ik altijd erg onder de indruk van je Styling skills Saar, kom je bij mij ook een keer? 😉

    Liefs Suus

    Like

  2. Wat heb je er iets moois van gemaakt. 😍
    Heel herkenbaar die gele tegels in de badkamer. Hier zitten ze er nog in eerst nog een ander project en dan hopelijk keuken of badkamer.
    Je hebt echt een thuis gemaakt.

    Like

  3. Hallo Sarina,
    Ik volg je sinds kort, ik kwam een foto van je huis op pinterest tegen, maar volgens mij heb je ook in een woonblad gestaan ? Je huis is prachtig en heel inspirerend !!
    Ik kijk uit naar nog meer mooie, fijne foto’s ! 🙂 🙂

    lieve groet, Marja

    Geliked door 1 persoon

Laat een reactie achter op Mariska Reactie annuleren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.